به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، آیتالله محمد تقی مصباح یزدی در جلسه درس اخلاق ویژه ماه رمضان در دفتر مقام معظم رهبری در قم قوام سعادت انسان را صبر دانست و اظهارکرد: اگر انسان می خواهد در این دنیا سعادت داشته باشد و در آخرت به بهشت برسد، باید صبر و پایداری داشته باشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به تقسیم انسان ها به دو گروه در سوره رعد گفت: در سوره رعد مردم به دو گروه تقسیم می شوند که یک دسته فرجام خوبی دارند و دسته ای دیگر بد فرجام هستند که برای هر گروه ویژگی هایی بیان شده است.
وی اضافه کرد: در قرآن آمده است آن کسانی که به عهد و پیمان خداوند وفادار هستند و پیمان نمی شکنند، فرجام خوبی دارد.
آیت الله مصباح یزدی پاسخ دادن یک کار بد را با یک کار بد دیگر، درست ندانست و افزود: اگر کار بد دشمنت را با یک کار خوب پاسخ بدهی، دشمنت را به یک دوست صمیمی برای خودت تبدیل خواهی کرد.
هیچ بودن زندگی دنیوی در مقابل زندگی بی نهایت اخروی
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به نسبت دنیا به آخرت گفت: ما در آغاز راه هستیم و هر چند زندگی مان در دنیا چند هزار سال طول بکشد، اما این زندگی دنیوی در مقابل زندگی بی نهایت اخروی، هیچ است و اگر از این فرصت در دنیا درست استفاده کنیم، در آخرت در بهشت خواهیم بود.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به پاداش انسان های صابر در بهشت اظهار کرد: فرشتگان از هر جایی بر انسان های صابر در بهشت وارد می شوند و به آنها ادای احترام می کنند و می گویند که این ادای احترام به سبب صبر آنها است.
آیت الله مصباح یزدی وفادار بودن به پیمان ها را یکی از شرایط لازم برای خوش فرجام بودن دانست و افزود: انسان برای رسیدن به فرجامی خوش، باید با خداوند عهد ببندد و به آن عهد وفادار بماند.
لزوم داشتن همیشگی خشوع در مقابل خداوند
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به ضرورت خشوع در مقابل خداوند گفت: در دلتان باید همیشه نسبت به عظمت خداوند، احساس کوچکی و خشوع را داشته باشید و بدانید که کارهای شما مورد حسابرسی قرار می گیرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه صبر را در عالم فراوان دانست و افزود: صبری که انسان با اختیار خودش و فقط به خاطر خداوند داشته باشد، ارزشمند است.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به راه های انفاق اظهار کرد: انسان باید گاهی اوقات انفاق را به صورت علنی داشته باشد تا دیگران به این کار تشویق شوند و گاهی اوقات نیز باید به صورت پنهانی انجام بدهد تا عملش اخلاص داشته باشد.
وی ادامه داد: ائمه معصومین با وجود داشتن غلامان، به تنهایی در نیمه های شب کیسه مواد غذایی را بر دوش می گرفتند و به درب خانه ی فقرا می رفتند.
ضرورت تداوم داشتن اعمال خوب
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اثرات صبر در اعمال انسان گفت: صبر مانند روحی خود را در همه اعمال انسان نشان می دهد و انسان وفادار به عهد نیاز به صبر دارد تا بتواند این مسیر را ادامه دهد.
وی اضافه کرد: با یک بار انجام عمل خوب از سوی انسان، او نجات پیدا نمی کند، بلکه باید عمل خوب او مداوم باشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به سرنوشت برخی از افراد پس از دفاع مقدس اظهار کرد: کسانی بودند که در هشت سال دفاع مقدس جنگیدند، اما بعد از جنگ روز به روز به سمت گناه رفتند، چون صبر و پایداری نداشتند.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به مناجات های پیامبر اکرم با خداوند گفت: پیامبر خدا نیمه شب ها سر به سجده می گذاشت و به خداوند می گفت که یک لحظه من را به خودم واگذار نکن، چون من بدون کمک تو، طاقت انجام اعمال را ندارم.
وی ادامه داد: در قرآن به پیامبر تاکید شده است که صبر کند، البته همین صبر پیامبر هم از روی عنایت الهی است.
نهایت فصاحت در قرآن است
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) قرآن را کتاب شگفتانگیزی دانست و افزود: کلمه به کلمه قرآن نظم دارد و نهایت فصاحت و لطافت در قرآن است و نکات حکیمانه ای در قرآن کریم وجود دارد.
وی اضافه کرد: نباید سخن برخی از روشنفکران ما را مشغول کند که قرآن کلام پیغمبر بوده است، در حالی که این گونه نبوده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه عالم را پر از اسرار دانست و افزود: مصلحت خداوند این بوده است که موجودات برخی از حکمت های کار ها را ندانند تا زیبایی کارشان مشخص شود و ندانستن حکمت کارها جزو زیبایی اعمال است.